DOE MAAR RELAXEN
Doe maar relaxen
Waarom massage?
Welke massage?
Ayurvedische massage
Onspannings massage
Duo massage
Fybromyalgie massage
Stoel massage
Tarieven
Gastenboek
Contact
Quantum touch
Meditatie

                Fibromyalgie massage 

 

 

 

Nu ook fibromyalgie-massage bij Doe maar relaxen.Massages hebben meer dan alleen maar een ontspannende werking. Elke soort massage heeft een andere werking en kan dus voor verschillende klachten worden ingezet. Er zijn erg veel soorten massages en het lijkt erop dat dit aantal elke week stijgt. Dit betekent dus ook dat er veel verschillende klachten behandeld kunnen worden.

Kunnen massages hulp bieden bij fibromyalgie

Mensen die last hebben van fibromyalgie lopen de hele dag met spierpijn en andere klachten. Deze mensen ervaren (eigenlijk te hoge hoeveelheid) de hele dag spierpijn, met alle gevolgen van dien. Er zijn veel soorten massages die klachten voorvloeiend uit spierpijn kunnen verlichten.

Zou dit dan ook werken voor fibromyalgie spierpijn?
Ik ben even gaan googlen. Eerst even wat vertellen over wat er gebeurt wanneer je spieren masseert die erg gespannen zijn (spierpijn). Het grote voordeel van masseren is, is dat het een direct effect heeft op je spieren. Wanneer er druk op je spieren wordt uitgeoefend (door de massage) zal je spier meer zuurstof worden toegediend. Hierdoor kunnen de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Afvalstoffen zoals melkzuur: melkzuur is in 9 van de 10 gevallen de grote boosdoener van spierpijn, de hoopt zich namelijk op in je spieren er zorgen voor de, voor ons bekende fibromyalgie verschijnselen. Door te masseren kan dus alsware het melkzuur worden afgevoerd. Doordat de spieren niet genoeg zuurstof krijgen zullen er veel afvalstoffen opstapelen, waardoor de stroom van bloed en zuurstof beperkt wordt. Je begrijpt natuurlijk zelf wel, dat dit niet ten goede komt.

Wat voor effect heeft dit op fibromyalgie?

Het masseren van je spierpijn door fibromyalgie kan daadwerkelijk verlichting bieden voor mensen met fibromyalgie. Maar loop niet te hard van stapel. Veel mensen hebben baad gehad bij massages en kunnen verlichten bieden. Maar…

Is er een addertje? 


Heb je fibromyalgie pijn? Dan zouden massages de uitkomst kunnen bieden op langer termijn. Ik bedoel hiermee te zeggen dat er niet een directe verlichten van de pijn zal plaatsvinden. De massages hebben een opeenstapelend effect, hoe langer je doorgaat met deze vorm van fibromyalgie behandelen, hoe meer resultaat je ondervindt. Iedereen met fibromyalgie zoekt een snelle oplossing maar deze is er helaas niet. Elke week 1 massage behandeling ondergaan is vaak voldoende in het begin, daarna kan dit worden uitgebouwd naar 2x per maand.

Niet iedere vorm van masseren heeft een positieve werking op fibromyalgie. Laat je goed inlichten voordat je de behandeling ondergaat. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking en het is niet leuk dat je pas na een tijd erachter komt dat deze vorm van behandelen niet goed werkt.

Kan ik mezelf ook masseren?
Er zijn bepaalde punten op je lichaam die jezelf kunt masseren, er zijn een aantal fibromyalgie tenderpoints waar we zelf bij kunnen. Gebruik een zacht balletje (bijvoorbeeld een tennisbal) en masseer de “pijnpunten” ongeveer 20 tot 30 minuten. Dit is misschien wel een goede dagelijkse routine om aan te leren en het kan ook nog eens je klachten verminderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 bron. www.optimalegezondheid.com

Teus van der Pol | Amersfoort | Soest |  | info@doemaarrelaxen.nl | info@detafel.net