DOE MAAR RELAXEN
Doe maar relaxen
Waarom massage?
Welke massage?
Ayurvedische massage
Onspannings massage
Duo massage
Fybromyalgie massage
Stoel massage
Tarieven
Gastenboek
Contact
Quantum touch
Meditatie

  

Ontspanningsmassage:

De ontspanningsmassage (of Zweedse massage) is een lichaamsmassage direct op de huid, waarbij een goede massageolie gebruikt wordt. Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Bij een ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd. Veel klachten door oververmoeidheid, stress, verkeerde zit, loop of staanhouding wordt voorkomen en/of opgeheven. U kunt een deelgebied van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug, nek en schouders. Uiteraard is het ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren (nek, schouders, rug, armen, handen, benen achterzijde, benen voorzijde, voeten en eventueel het hoofd).

 


Klassieke massage

 

Klassieke massage is de welbekende lichaamsmassage waarbij men het weefsel huid spieren lymfe kneed een wrijft door middel van specifieke massage grepen. Deze vorm van massage is al zo oud als de mensheid elke vorm van massage is in meerdere of mindere vorm een afstammeling van de klassieke massage. Het heeft invloed op de bloedvaten, waarbij de vaatwanden worden samengetrokken of verbreedt, hierdoor worden de spieren ontspannen of juist geactiveerd.

Het is dus een fysieke lichaamsmassage gericht op het ontspannen en activeren van spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het afvoeren van het lymfevocht, dit houdt in dat het tevens een sterk ontgiftende werking heeft op het lichaam.  

De behandelingen kunnen bijdragen tot bewustwording van het eigen lichaam en de wijze waarop het lichaam communiceert. Men kan daardoor ook een beter inzicht verkrijgen in de eigen emoties en de effecten die deze hebben op het lichaam. Maar vooral is een klassieke massage heerlijk ontspannend en je voelt het effect meteen.  

Teus van der Pol | Amersfoort | Soest |  | info@doemaarrelaxen.nl | info@detafel.net